Little Angels Palace Keeshondjes Kennel
Little Angels Palace
 
Angels Indy en Joy

Karakter

Een keeshond is buitengewoon aanhankelijk aan de eigenaar. Een keeshond volgt de baas op de voet, is levendig en oplettend, erg intelligent en nieuwsgierig.

Een keeshond is gemakkelijk op te voeden, is ook geschikt voor training in behendigheid en gehoorzaamheid.

Het is een echte huishond.

Van oorsprong is een keeshond een goede waakhond.

 

Verzorging

De keeshond behoort een dikke ondervacht te hebben en een bovenvacht van langere niet te zachte haren.

Door veelvuldig borstelen wordt de huid gemasseerd, en blijft de vacht in een goede conditie.

Het borstelen moet zoveel mogelijk tegen de vleug in gebeuren,waardoor de vacht beter gaat uitstaan.Wanneer u vanaf het begin de pup dagelijks even borsteld, went hij eraan en zal het, wanneer hij volwassen is,niet alleen rustig toelaten, maar zelfs aangenaam vinden.

Wanneer u uw keeshond regelmatig borsteld hoeft hij niet gewassen te worden. Wassen ontvet de huid,terwijl het haar van de hond er bovendien zacht van wordt.

Mocht het toch nodig zijn doet dit dan met een goede honden shampoo.

 
stempel

Geschiedenis van de Keeshond.

De Nederlandse keeshond vind zijn oorsprong bij de turf en moerashonden. In de vroege middeleeuwen,kun je de keeshond vinden op de stempel van de stad Amsterdam.Op dit stempel zie je de keeshond afgebeeld ,die nieuwsgierig over de reling van een boot aan het kijken is. De reden waarom er maar weinig afbeeldingen zijn uit de geschiedenis, is omdat de keeshond een hond voor de gewone mensen was, die in die tijd geen geld hadden om een afbeelding van hun keeshond konden laten maken.

Het gebruik van de keeshond is van oudsher de bewaking van erf en goed.Ook werd hij vaak gezien als bewaker op trekschuiten.

In 1891 werd voor het eerst een keeshond op een tentoonstelling gezien.

 
Indy en Joy

Schouderhoogte Kleine Keeshond

Schouderhoogte Kleine keeshond 26 cm +/- 3 cm.